Perinne- ja korjausrakentamisen teematapahtuma Loviisan Wanhat Talot on kiehtova kaupunkijuhla, joka lisää myös Asuntomessujen 2023 vetovoimaa

Perinne- ja korjausrakentamisen teematapahtuma Loviisan Wanhat Talot on kiehtova kaupunkijuhla, joka lisää myös Asuntomessujen 2023 vetovoimaa

Loviisan Wanhat Talot

Katso kohteen tiedot ja kohteen kotisivut

Loviisan Wanhat Talot -tapahtumassa avautuu tällä kertaa 39:n yli 100 vuotta vanhan talon kätkemät yksityiskodit, pihat ja muut tilat perinteisesti elokuun viimeisen viikonlopun lauantain ja sunnuntain ajaksi 28.-29.8. klo 10-17.

Tuolloin kaupungin keskusta, alakaupunki ja Garnisonin alue lähellä Bastion Ungernia täyttyvät äärimmilleen tapahtuman yleisöstä ja sille tarjolla olevasta runsaasta oheisohjelmasta sekä mm. kymmenistä piha- ja katukirpputoreista ja pop up -ravintoloista. Myös kaikki kauppaliikkeet, museot, galleriat, ravintolat ja majoitusliikkeet täyttyvät asiakkaista, ja LWT-viikonloppu huipentaa elokuun lopun myös Strömforsin ruukissa ja Eija’s Gardenissa Loviisan Ruotsinpyhtäällä.

Loviisan Wanhat Talot Villa Kuninkaanlampi
Villa Kuninkaanlampi

Monelta Loviisan kaupunkijuhlan ilmapiiristä nauttivalta matkailijalta saattaa jäädä huomaamatta LWT-tapahtumassa järjestettävät perinne- ja korjaus-rakentamisen työnäytökset ja neuvontapalvelu, mutta se ei loviisalaisia harmita. Kaupunkijuhlan tunnelmasta ja Loviisan palveluista saavat kaikki nauttia omien mieltymystensä mukaan.

Vanhojen talojen remonttien ja perinnerakentamisen asioista tietoja tarvitsevat saavat opastusta ja käytännön ohjeita mm. talotohtori Panu Kailan opastus-tilaisuudesta ja LWT-seminaarista sekä Suolatorin alueella käytännön neuvoja tarjoavilta alan yrityksiltä ja yhdistyksiltä.

Ukko-Pekka höyryveturijunan kahvilavaunu
Ukko-Pekka höyryveturijunan kahvilavaunu

Höyryveturijunalla LWT-matkalle Loviisaan

Kouvolasta, Iitistä ja Lahden seudulta sekä Loviisan junaradan varresta Itä-Uudeltamaalta tapahtumaan voi saapua molempina LWT-päivinä myös Ukko-Pekka höyryveturijunan kyydillä. Juna lähtee Kouvolasta molempina aamuina klo 8.21, Korialta klo 8.29, Iitin Kausalasta 8.48, Nastolasta 9.16, Lahdesta klo 10.00, Orimattilasta 10.31, Myrskylästä 11.01, Lapinjärveltä 11.32 ja saapuu Loviisan entiselle juna-asemalle noin klo 12.00.

Juna pysähtyy meno- ja paluumatkoillaan tarvittaessa myös maaseudun pienillä seisakkeilla, joiden nimet ja aikatauluajat on kerrottu Höyryveturimatkat1009 Oy:n kotisivuilla. Paluumatkalle Loviisan ent. asemalta juna lähtee klo 14.15, saapuuLahteen klo 17.53 ja Kouvolaan klo 19.03.

Höyryveturijunan matkalippuja myyvät junan kaksi konduktööriä käteismaksulla. Lippuja ei voi ostaa tai varata etukäteen. Junassa on myös kahvilavaunu.

Loviisan keskusta

Poimintoja LWT-viikonlopun tapahtumapaikoista, aukiolo-ajoista, nähtävyyksistä ja tapahtuman infopisteistä

LOVIISAN WANHAT TALOT -SEMINAARI
Sunnuntaina 29.8.2021 klo 14.00–15.30.
Lovisavikens skola, Brandensteininkatu 27 B
14.00-14.45 Vanhat ikkunat ja niiden tyylisuunnat, perinnemestari Hannu Rinne
14.45-15.30 Vanhan talon hankinta – Kulttuuriteko vai murheenkryyni? Suojelu, kaavat ja rahoitus
Porvoon museon kulttuuriympäristötiimin rak.arkkitehti, FM Kirsi Toivonen, arkeologi Riikka Mustonen ja korjausrakentamisen asiantuntija yhteistyöllä Loviisan kulttuuri- ja ympäristöliike ry:n kanssa. Juontajana puheenjohtaja Nina Wiklund.

Pääsylippujen ostopaikat

Kohdetalojen sisäänpääsyyn oikeuttavien pääsylippujen osto ja ennakkoon ostettujen henkilö- ja ryhmälippujen lunastus tapahtuman aikana Lovinfosta, Mariankatu 12A klo 9 alkaen.

Muita lippujen myyntipaikkoja ovat:

Loviisan tori, Ravirata, Suolatorin ja Laivasillan kulma, Mariankadun ja Pitkäkujan risteys, Puutarhakadun eteläpää ja Ulrikanhovi, Kuhlefeltinkatu 35.

ALEKSANTERINPIHAN KÄSITYÖMARKKINAT, Aleksanterinkatu 8, la-su 10-17.
Eri alojen käsillätekijät esittelevät osaamistaan ja kertovat materiaaleista ja työtavoista. Luonnonmateriaalit, kestävä kehitys ja tekemisen ilo kohtaavat. Samassa kiinteistössä GALLERIE EMELIE.

BONGAN LINNA, Linnankuja Loviisan kirkon vieressä.

Taiteilija Riitta Nelimarkan näyttelygalleria ja ateljee. Bongan huolella entisöidyt tilat pulppuavat Riitan teosten väri-ilottelua. Näytteillä noin 200 teosta. La–su 11–16. Pääsymaksu 5 €, LWT:n erikoishinta. 

Perinne- ja korjausrakentamisen teematapahtuma Loviisan Wanhat Talot on kiehtova kaupunkijuhla, joka lisää myös Asuntomessujen 2023 vetovoimaa 1

DEGERBY GILLE, Sepänkuja 4. Loviisan keskustan vanhin talo, ravintola la-su 10-18.

EIJA’S GARDEN ja sen 1880-luvun torppa, Elimäentie 74 la-su 10.17. Kymijoen rannassa Loviisan Ahvenkoskella lähellä Strömforsin ruukkia

Perinne- ja korjausrakentamisen teematapahtuma Loviisan Wanhat Talot on kiehtova kaupunkijuhla, joka lisää myös Asuntomessujen 2023 vetovoimaa 2
Eija’s Garden, Loviisan Ruotsinpyhtää

GALLERIA THEODOR, Mariankatu 21. Loviisan taideyhdistyksen jäsenten näyttely.

GAMLA APOTEKSHUSET, ANTIIKKIMARKKINAT, Aleksanterinkatu 6. Antiikkia, designia ja taidetta. La–su 9–17. 

HERKKUJEN PUISTO, Karlskronabulevardi. Ruokatuottajia ja käsityöläisiä. La 10–18 ja su 10–17.

KOMENDANTINTALO/Loviisan kaupunginmuseo, Puistokatu 2. Museon arvokkaan perusnäyttelyn lisäksi näyttely Paparazzi – Aatos Åkerblomin valokuvia Eddie Brucen kokoelmista. Vapaa pääsy. La–su 10–17. 

Loviisan Laivasilta
Loviisan Laivasilta

LAIVASILTA, LAIVASILLAN MARKKINAT la–su 10–17. Ravintoloita, näyttelyjä, merenkulkumuseo ja puoteja. Sauna Obscura Loviisanlahdella. 

LOVINFO, Mariankatu 12A, la-su klo 9-17. Myös LWT-pääsylippujen myynti. Tietoa Loviisan tonteista, asumisesta, Kuningattarenrannan asuntomessualueesta ja kaupungin palveluista.

LOVIISAN KAPPELI -RAVINTOLA, Kuningattarenkatu 19, Kappelinpuisto. La 10–17, su 10–16 (keittiö sulkee klo 16).

Puistoravintola Loviisan Kappeli
Puistoravintola Loviisan Kappeli, Länsi-Kymen Kulttuuritien Vuoden erikoiskohde 2021

LOVIISAN KIRKKO, Brandensteininkatu 2, la-su 10-15. Opas vastaa kysymyksiin. La klo 11 ja 12 Renessanssimusiikkia. Maria Linde, laulu. Klo 13, 14 ja 15 esiintyy Henna Nieminen. Sunnuntaina messu klo 10. Café Agricola la 10–16, su 11–16.

LOVIISAN MERENKULKUMUSEO, Laivasilta. La-su 10-17. Vapaaehtoinen sisäänpääsymaksu.

LOVIISAN ORTODOKSINEN KIRKKO, Itäinen Tullitie 17. Venäjän armeijan mukana matkannut, aarteita täynnä oleva ortodoksinen kenttäkirkko sijaitsee 1750-luvun upseerikasarmissa. La–su klo 10–17. 

LOVIISAN SUOLATORI la-su 10-17. Perinnerakentamisen taitajien näyttelykojuja, työnäytöksiä, katukeittiöitä. Suolatorin uimakopissa la-su 10–17 ”Sidu”-ääniteos. Sinisessä uimakopissa voit istuutua ja kuunnella, miltä loviisalainen elämänmeno kuulostaa.

LOVIISAN TORI la klo 7–17 ja su 10–17. LWT-lipunmyyntipiste la–su 9.30–17.

Maksuton MUSEOBUSSI la-su 10-17 n. 30 min. välein reitillä Raviradan P-alue – Garnison – Laivasilta – Myllyharjun länsipuoli – Oltermanninkatu – Ravirata.

PERNAJAN KIRKKO, Pernajantie 305, la-su klo 10-15. Loviisan vanhin rakennus 1400-luvun alkuvuosikymmeniltä. Mikael Agricolan kotikirkko. Opas paikalla.

PORVOON SEUDUN MUSIIKKIOPISTON Loviisan toimipisteen nuoret oppilaat soittavat tapahtuman aikana kaupungilla.

SMAKU goes LWT lauantaina ja sunnuntaina, Kuningattarenkatu 24. Smaku-ruokatapahtuma kokoaa paikallisia ravintoloita ja kahviloita Loviisan Seurahuoneelle saman katon alle . Tuomme LWT asiakkaille paikallisia ravintoloita tutuksi edullisten maisteluannosten muodossa.

SMIRNOFFIN TALON PIHAPIIRI, Kuningattarenkatu 6. Rooliasuiset Loviisan keskusteluoppaat paikalla la–su klo 12–15. 

Strömforsin ruukin Pajamuseo, Loviisan Ruotsinpyhtää Kuva: Marja Haapio
Strömforsin ruukin Pajamuseo, Loviisan Ruotsinpyhtää Kuva: Marja Haapio

RUOTSINPYHTÄÄN KIRKKO, Ruukintie 11, la-su 10-15. Opas paikalla.

STRÖMFORSIN RUUKKI, Loviisan Ruotsinpyhtää Talokohteiden lisäksi taidenäyttelyjä, pajoja, puoteja, kahviloita ja ravintoloita. Taontanäytökset Yläpajassa la–su 12–14. Pajamuseo avoinna la–su 10–18 ja kirkko klo 10-15. Vapaa pääsy. 

Huom! Muutokset mahdollisia.

Share on facebook
Share on twitter