Eeva-Liisa Puhakan laaja-alainen näyttely Täällä tuuli saa puhaltaa täyttää Kouvolan taidemuseo Poikilon salit 5.9. saakka

Eeva-Liisa Puhakan laaja-alainen näyttely Täällä tuuli saa puhaltaa täyttää Kouvolan taidemuseo Poikilon salit 5.9. saakka

Eeva-Liisa Puhakka: Joka elokuu, valokuva 2015. Teoskuva: Eeva-Liisa Puhakka

Kouvolan taidemuseo Poikilo

Katso kohteen tiedot ja kohteen kotisivut

Vuosille 2020-2022 Kouvolan kuvataiteilijaksi valittu Eeva-Liisa Puhakka on
koonnut Kouvolan taidemuseolle tuotannostaan kiinnostavan valikoiman installaatioita, veistoksia, videoita, valokuvia, kineettisiä veistoksia sekä ääni- ja hajuteoksia.

Viime vuosina Puhakka on tehnyt pääosin installaatioita ja liikkuvia veistoksia.

Monia teoksia voi katsella myös tarinallisina havaintoina. Hän haluaa katsojan tuntevan, kuulevan ja haistavan taideteoksen, ei vain katsovan sitä, ja yhdistää teoksissaan digitaalisen kerronnan ja fyysisen maailman.

Muistiin tallentunut aika ja paikka, ihmisen ja eläinten suhteet ja yhteiselo ovat monin tavoin esillä Eeva-Liisa Puhakan teoksissa. Hänen perhetaustansa ja kotiseutunsa Sippolan maaseudulla näkyvät selvästi hänen teostensa teemoissa: vanhat koneet ja laitteet, maaseudun tyhjiksi jääneet tilat, vanhan ja uuden työn suhde, paikan muisti ja naapurikylän uskonlahkot.

Puhakalla (s. 1972) on taito hyödyntää luonnontieteellistä osaamistaan ja tuntemustaan historiasta ja yhteiskunnallisista asioista ja kertoa havainnoistaan myös teksteillä.

Lapsuus ja nuoruus maatilalla herättivät kiinnostuksen koneisiin. Aiheet teoksiin tulevat yhä useammin kotiseudun luonnosta ja historiasta. Puhakan taiteeseen kuuluu myös kansainvälisyys. Taiteilijavuosiensa aikana Puhakka on asunut useita vuosia Berliinissä ja kiertänyt maailmaa työskennellen taiteilijaresidensseissä eri maissa.

Eeva-Liisa Puhakka kouluttautui ensin diplomi-insinööriksi ja aloitti taiteen opinnot Vapaassa taidekoulussa ja Taidekoulu Maassa. Taiteen maisteriopinnot hän suoritti Göteborgin yliopistossa mediataiteen linjalta. Puhakan teoksia on ollut esillä useissa yksityis- ja yhteisnäyttelyissä gallerioissa eri puolilla maailmaa. Puhakka on Kouvolan taiteilijaseura Kouta ry:n jäsen. 

Näyttelyn yleisöopastusten ja taiteilijatapaamisten ajankohdat varmistuvat myöhemmin. Ne voi tarkistaa museon kotisivuilta kesän edetessä.

Share on facebook
Share on twitter