Elimäen Lähiruokamessuilla nyt sienineuvontaa ja villiyrttityöpaja sekä puutarhojen tuoresatoa, leipomuksia, juustoja, lihaa, kalaa, kananmunia, hunajaa, marjajalosteita, kahveja ja makeisiakin

Elimäen Lähiruokamessuilla nyt sienineuvontaa ja villiyrttityöpaja sekä puutarhojen tuoresatoa, leipomuksia, juustoja, lihaa, kalaa, kananmunia, hunajaa, marjajalosteita, kahveja ja makeisiakin

Elimäen Lähiruokamessut

Elimäen Lähiruokamessut 12.-13.9.2020 klo 10-16

Katso kohteen sivut ja omat kotisivut

Elimäen Lähiruokamessuilla Messujen Lähiruokatori rakennetaan ensi lauantaille ja sunnuntaille jälleen tuttuun paikkaan Kuutostien viereen Mustilan vanhan puukoulun avaralle pihalle.

Lähiruokamessujen pysäköintialueina toimivat Arboretum Mustilan ja Neste K Alppiruusun sekä Elimäen kirkonkylän P-alueet, ja niiltä on järjestetty ilmainen nonstop-bussikuljetus messutorille ja takaisin P-paikoille.

Torin naapurissa, Elimäen kotiseutumuseon tuulimyllyn ja muiden vanhojen rakennusten alueella, pienimpiä messuvieraita odottaa kotieläinpiha ja polkutraktorirata. Pihapiirissä toimii myös kahvio museon ylläpidon hyväksi. Museoalueelle on vapaa pääsy.

Elimäen Lähiruokamessuilla

Myös Kouvolasta on järjestetty edestakainen bussikuljetus Lähiruokatorille molempina päivinä. Sano kuljettajalle taikasana ”Elimäen Lähiruokamessut”.

Bussi kulkee Kuutostien reittiä Korian ja Napan kautta ja pysähtyy mm. Mustilan koulun pysäkeillä. Lähtöajat molempina päivinä Kouvolan Matkakeskuksesta klo 10.40 ja Elimäeltä takaisin Matkakeskukseen lauantaina klo 14.40 ja sunnuntaina klo 14.10.

Arboretumissa järjestetään molempina messupäivinä opastuskierros klo 13 sekä hartaushetki metsäkirkossa klo 14. Lisäksi Mustila Puutarhan ja Mustila Viinin myymälät ovat avoinna molempina messupäivinä, samoin kuin Moision kartano Elimäen kirkonkylän itälaidalla.

Pääsymaksu messuille on 5 €. Lippu on voimassa koko messujen ajan ja sisältää ilmaisen pysäköinnin sekä messubussikyydin. Alle 12-vuotiaat lapset ilmaiseksi.

HUOM! Koiria ja muita lemmikkieläimiä ei voi tuoda lähiruokatorille.

Elimäen Lähiruokamessuilla

Tänä vuonna Lähiruokamessujen pääkumppanina on 4H-liiton yhteistyöhanke Töitä luonnosta

Lue lisää 4H:n töitä luonnosta-hankkeesta klikkaamalla tästä.

Elimäen Lähiruokamessuilla on tarjolla ohjelmaa koko perheelle. Tällä kertaa teemana on Metsä.

Villiyrttityöpajassa kerrotaan, kuinka villiyrttejä voidaan hyödyntää ravintoloissa ja elämysten loihtimisessa. Sieninäyttelyssä koulutetut sienineuvojat tutustuttavat yleisöä ruokasieniin ja niiden näköislajeihin ja myrkkysieniin. Tarjolla on myös vinkkejä sieniruokien valmistamiseen ja sienten säilöntään.

Kalamestari Pentti Snygg kertoo puolestaan erilaisista ruokakaloista ja niiden käsittelystä. Työnäytöksissään molempina päivinä klo 10.30, 12.30 ja 14.30 hän esittelee mm. silakanperkausta ja kertoo silakan enenevästä paluusta ruokapöytiin.

Lisäksi Elimäen lähiruokamessuilla esittäytyy yhteisosastollaan mm. neljä Kouvolassa toimivaa K-Supermarkettia: Kankaro, Koskituuli, Valtari ja Ykköstori sekä useita käsitöiden myyjiä ja kouvolalaisia ja kymenlaaksolaisia yhdistyksiä ja muita yhteisöjä.

Elimäen Lähiruokamessuilla

Covid 19 -info Lähiruokamessujen yleisölle:

1.Kaikki messuosastot sijaitsevat tänä vuonna piha-alueella. Sisätiloissa sijaitsevat ainoastaan messu-info ja wc:t.

2. Messualueen kojut pystytetään tavanomaista väljemmin. Yleisön kahvittelu- ja ruokailutiloja laajennetaan myös Puukoulun piha-alueen puutarhan puolelle.

3. Kaikki messukävijät ohjataan alueelle käsien desinfiointipisteiden kautta.

4. Messualueella kiertää koko viikonlopun ajan siivouspartioita, jotka desinfioivat pintoja aktiivisesti.

5. Messujärjestäjällä on myytävänä erä kasvomaskeja niin asiakkaille kuin näytteilleasettajillekin.

Elimäen lähiruokamessuilla
Share on facebook
Share on twitter