Elimäen kotiseutumuseo

Elimäen kotiseutumuseo

Elimäen kotiseutumuseo

Elimäen kotiseutumuseon kannatusyhdistys ry
Alppiruusuntie 98,
47200 Elimäki

Elimäen kotiseutumuseo

Elimäen kotiseutumuseon vanhat rakennukset ja laaja piha-alue muodostavat hyvän lisän Kirkonkylän entistä järvenrantaa myötäilevien vanhojen rakennusten komeassa sarjassa, johon museon länsipuolella kuuluvat Mustilan kartanon useat rakennukset arboretumin alueella ja Elimäen 1600-luvun puukirkko sekä 200-vuotias loistelias Moision kartanon päärakennus museon itäpuolella.

Kotiseutumuseon alueelle on siirretty 60-luvulta alkaen seitsemän rakennusta eri puolilta Elimäkeä. Yhdessä ne kertovat Elimäen 1800-luvun historiasta. Pihapiirin erikoisuus on Kuutostiellekin näkyvä tuulimylly, joka on alkujaan kuulunut Mustilan kartanoon. Museon kylämäisessä miljöössä on lisäksi tuparakennus, kaksi aittaa, savusauna, sepän paja alkuperäisine työvälineineen sekä kauppamakasiini ja riihi hevoskiertoineen.

Keväällä 2017 pihapiiriin pystytettiin puuseinäinen korkea sähkömuuntamo, ja alueella on myös vinttikaivo, kioski, vesivessa ja purorannan ulkonäyttämö nousevine katsomoineen. Näyttämöllä on esitetty kahtena kesänä mm. kansanoopperaa Aleksanteri II:n aikaan.