Arboretum Mustila

Arboretum Mustila

Arboretum Mustila
Mustilantie 57
47200 Elimäki

Puh.05 377 6678

Mustila Arboretum

Maamme vanhin ja laajin puulajipuisto (120 ha). Perustettu 1902 Mustilan kartanotilan yhteyteen. Tunnetaan useiden satojen havu- ja lehtipuulajien istutusmetsistään ja mm. eksoottisesti kukkivista pensaistaan. Merkityt kävelyreitit, istuinpenkkejä, Lastenpolku ja Veistospolku. Metsäkirkko ja kaksi ulkonäyttämöä, taimimyynti, Puistokahvila. Useita kesätapahtumia.

Valtakunnallinen Vuoden retkeilykohde 2019.

Mustilan kartanomuseo

Museo sijaitsee Arboretum Mustilan taaimmaisen pysäköintialueen reunassa sijaitsevan kartanon entisen tallinvintin avarassa tilassa. Sitä käytetään myös 60 hengen luento- ja kokoontumissalina.

Museossa esitellään Mustilan kartanon ja arboretumin vanhoja valokuvia ja kartanon asukkaiden elämänvaiheita. Erityishuomio kohdentuu Tigerstedtin suvun keksijänero Eric Tigerstedtin persoonan erityispiirteisiin ja elämantarinaan sekä Mustilassa useita kertoja vierailleen ja oleskelleen kansallisrunoilija Eino Leinon Mustilan isäntäväelle kirjoittamiin kirjeisiin.

Museotilan toisessa päädyssä on nähtävänä esim. kaksi vanhaa hevosvaunua ja kartanon entisiä maatalouden hevosvetoisia työkoneita. Museo on avoinna arboretumin Puistokahvilan aukioloaikoina. Sinne ei ole erillistä pääsymaksua, vaan museo on avoinna kaikille arboretumin kävijöille.