Kymi Sinfoniettan lokakuun konserteissa kuullaan Haydnin lumoava Sellokonsertto ja Sinfonia nro 80 sekä Mozartin ja Aaron Coplandin musiikillista iloa

Kymi Sinfoniettan lokakuun konserteissa kuullaan Haydnin lumoava Sellokonsertto ja Sinfonia nro 80 sekä Mozartin ja Aaron Coplandin musiikillista iloa

Kymi Sinfonietta

”Sellon lumoa”

To 15.10. klo 19:00 Kuusankoskitalo

Liput: 25/ 20/ 11 €

Joseph Haydn: Sellokonsertto C-duuri
Aaron Copland: Appalakien kevät -sarja

Kapellimestari: Olari Elts, Solisti: Jonathan Roozeman, sello

Kymi Sinfoniettan lokakuun konserteissa kuullaan Haydnin lumoava Sellokonsertto ja Sinfonia nro 80 sekä Mozartin ja Aaron Coplandin musiikillista iloa 1
Jonathan Roozeman. Kuva Heikki Tuuli
Kymi Sinfoniettan lokakuun konserteissa kuullaan Haydnin lumoava Sellokonsertto ja Sinfonia nro 80 sekä Mozartin ja Aaron Coplandin musiikillista iloa 2
Raymond Cox, Kymi Sinfoniettan konserttimestari

Haydnin C-duuri-sellokonsertto kuuluu säveltäjänsä suosituimpiin teoksiin – eikä syyttä, sulokkuus ja leikkisä rytmillisyys tempaavat kuulijan mukaansa. Virtuoosisen konserton solistina on yksi tämän hetken kysytyimmistä suomalaissellisteistä, Jonathan Roozeman.

Ilon ja toivon teema jatkuu Aaron Coplandin suositussa Appalakkien kevät -sarjassa. Teoksesta myönnettiin Coplandille musiikin Pulitzer-palkinto, ja tv-yhtiö CBS:n ajankohtaisohjelma Reports käytti teoksen katkelmaa tunnusmusiikkinaan vuosikymmenten ajan.

Kymi Sinfoniettan lokakuun konserteissa kuullaan Haydnin lumoava Sellokonsertto ja Sinfonia nro 80 sekä Mozartin ja Aaron Coplandin musiikillista iloa 3
Kuusankoskitalon Kuusaasali

”Valovoimaa”

To 29.10. klo 19.00 Kuusankoskitalo Liput 25/20/11 €

W.A. Mozart: Sinfonia Concertante Es-duuri neljälle puhaltajalle ja orkesterille

Joseph Haydn: Sinfonia nro 80 d-molli

Orkesterin johto: Raymond Cox

Solistit: Auli Kontinen, huilu Dimas Ruiz Santos, oboe Karita Siljander, fagotti Janne Laine, käyrätorvi

Tässä konsertissa valokeilassa ovat Kymi Sinfoniettan muusikot konserttimestari Raymond Coxin johdolla. He ovat tulleet tutuiksi myös sosiaalisen median puolella valovoimaisilla esityksillään.

Mozartin Sinfonia concertante Es-duuri esittelee orkesterin soolo-instrumenttien parhaimpia ominaispiirteitä ja tuo ne yhteenkokonaisuudeksi, joka on täynnä leikillisyyttä.

Haydnia pidetään suurena klassisen musiikin humoristina, jolla olimyös erittäin osuva ja puhutteleva draamallisen kerronnan ja kontrastien taju. Nämä puolet lyövät luontevasti kättä myös hänen Sinfoniassaan nro 80, jossa huumori saa lopulta viimeisen sanan.

YLEISÖTURVALLISUUS KORONAVIRUS-EPIDEMIAN AIKANA KYMI SINFONIETTAN KONSERTEISSA

Kuulijoidemme terveys ja hyvinvointi ovat meille hyvin tärkeitä. Teemme kaikkemme, että olosuhteet konserttitilanteessa ovat mahdollisimman turvalliset yleisölle, esiintyjille ja henkilökunnalle, jotta kaikki voivat nauttia musiikkielämyksestä turvallisin mielin.

Noudatamme viranomaisten sekä esiintyvien taiteen alojen kattojärjestöjen tekemiä ohjeita ja suosituksia konserttien erityisjärjestelyistä korona-aikana ja päivitämme ohjeistuksia tarvittaessa.

Yhden konsertin iltana konsertti alkaa klo 19. Konsertit ovat runsaan tunnin mittaisia, väliaikaa ei ole. Konserttien yleisömääriä on rajattu, ja yleisön turvaetäisyyksistä huolehditaan katsomojärjestelyillä. 

YLEISIÄ TURVALLISUUSOHJEITA

TULETHAN VAIN TERVEENÄ

Jos tunnet olosi kipeäksi, jääthän kotiin. Jos tunnet flunssan tai koronan oireita, tai olet ollut kontaktissa sairastuneen kanssa, voit vaihtaa lippusi toiseen konserttiin (orkesteritoimisto, puh. 05 234 4891).

TURVAVÄLIT JA JONOTUS

Muistathan turvavälit: henkilöiden väliin tulee jäädä 1-2 metrin turvaväli mm. jonotettaessa sisälle konserttitaloihin, lipunmyyntitiskillä, saliin mennessä, WC-tiloissa käydessä ja hissiä käytettäessä. Turvavälien toteutumista valvotaan.

MASKIT

Noudatamme viranomaissuositusta kasvomaskien käytöstä. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä konserteissa mm. Kymsoten ja THL:n ohjeiden mukaisesti. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä koko konserttikäynnin ajan. Kasvomaskeja on myynnissä 1 euron hintaan lipunmyyntitiskillä.

KÄSI- JA YSKIMISHYGIENIA

Suosittelemme käsidesin käyttöä varsinkin konserttitaloon sisälle tultuasi, yleisiä pintoja koskettuasi sekä WC-käynnin jälkeen. Konserttitaloilla on tarjolla käsidesiä useammassa eri pisteessä. Muistathan myös oikeaoppisen yskimishygienian (suuntaaminen hihaan tai kertakäyttöiseen käsipyyhkeeseen, joka laitetaan käytön jälkeen suoraan roskiin).

TEHOSTETTU SIIVOUS & HENKILÖKUNTA

Konserttisaleja ja muita yleisiä tiloja siivotaan tehostetusti ennen konsertteja ja konserttien väleissä. Konserttisalin istuimet, kahvat yms. desinfioidaan kahden konsertin välissä.

Henkilökunnalla on käytössään kasvomaskit ja/tai kasvovisiirit sekä kertakäyttö-käsineet. Lipunmyyntipiste on suojattu pleksilevyllä.

KORONAVILKKU-SOVELLUS

Koronavilkku-sovelluksen käyttöönottoa suositellaan. Huomioithan kuitenkin, että puhelin tulee olla äänettömällä konserttitilanteessa.

Share on facebook
Share on twitter