Kuusankosken Taideruukin perinteiset joulumarkkinat järjestetään Pato Areenalla, aulatiloissa, puodeissa ja sisäpihalla ensi lauantaina 11.12.21 klo 10 -17. Samalla kertaa voi nähdä neljä kiinnostavaa taidenäyttelyä.

Kuusankosken Taideruukin perinteiset joulumarkkinat järjestetään Pato Areenalla, aulatiloissa, puodeissa ja sisäpihalla ensi lauantaina 11.12.21 klo 10 -17. Samalla kertaa voi nähdä neljä kiinnostavaa taidenäyttelyä.

Taideruukin joulumarkkinaperinteen jatkumista on odotettu hartaasti. Tapahtuma voidaan järjestää Taideruukin kotisivuilla kerrotuilla sisätilojen turvajärjestelyillä tämän viikon lauantaina 11. joulukuuta. Lahjoiksi sopivia tuotteita asettaa tarjolle yhteensä noin 50 myyjää.

Lapsiperheiden tietoon kerrottakoon, että Joulupukki saapuu markkinayleisön tavattavaksi kolmen tunnin ajaksi klo 10 -13 ja uudelleen iltapäivällä klo 14 -16.30. Ja Taideruukin kahvilassa on tarjolla tuoreita leivonnaisia lämpimien juomien kera.

Kuusankosken Taideruukin perinteiset joulumarkkinat järjestetään Pato Areenalla, aulatiloissa, puodeissa ja sisäpihalla ensi lauantaina 11.12.21 klo 10 -17. Samalla kertaa voi nähdä neljä kiinnostavaa taidenäyttelyä. 1

Sampsa Sarparannan maalausten näyttely Taideruukin Pato Galleriassa on sykähdyttavän hyvä!

Talon 2. kerroksen taidenäyttelyissä on nähtävänä neljä keskenään sopivan erilaista näyttelyä. KSAON kuvallisen ilmaisun opiskelijoiden DILEMMA-näyttely Pato Klubin salissa viestittää katsojille luovan tekemisen riemua ja kuvallisten ideoiden sanomallista moninaisuutta. Hyvin rakennettu näyttely on avoinna 23.12. saakka.

Kuusankosken Taideruukin perinteiset joulumarkkinat järjestetään Pato Areenalla, aulatiloissa, puodeissa ja sisäpihalla ensi lauantaina 11.12.21 klo 10 -17. Samalla kertaa voi nähdä neljä kiinnostavaa taidenäyttelyä. 2

Vuonna 1973 syntynyt taidemaalari Sampsa Sarparanta tuli suurelle yleisölle tutuksi Taidekeskus Salmelan vuoden 2004 nuorena taiteilijana. Hän on tehnyt yhteistyötä pitkään myös Galleria Padon Vesa Parvisen kanssa, ja tunnetaan aiemmilta vuosiltaan lisäksi laulajana ja lauluntekijänä. Nyt hän on jatkanut muusikon työtään. Näyttelynsä avajaisten jälkeen 7. marraskuuta Sarparanta esiintyi Taideruukissa soolokonsertillaan.

Maalarina hän havainnoi ympäröivää maailmaamme usein ahdistusta ilmentävillä ihmishahmoilla, joiden kokeman hädän tai tuskan ekspressiivisyyttä lisää hahmon asento tai maalauksen katsojaan kirpeästi tuijottavan ihmisen lähikuvamainen etäisyys ja säpsähdyttävä katse.

Kuusankosken Taideruukin perinteiset joulumarkkinat järjestetään Pato Areenalla, aulatiloissa, puodeissa ja sisäpihalla ensi lauantaina 11.12.21 klo 10 -17. Samalla kertaa voi nähdä neljä kiinnostavaa taidenäyttelyä. 3
Sampsa Sarparanta: Armoton, öljyväri kankaalle 2021

Sarparannan teoksista voi välittyä myös maalaukseen kätkeytyvää tunneperäisesti vaikuttavaa latautunutta energiaa. Ensi katsomalta saattaa näyttää siltä, että teokseen kuvatulle ihmiselle ei tapahdu mitään, mutta tarkemmin katsoen ja havaintoja tehden huomaakin, että Sarparannan maalaukset ovat monia ajatuksia herättäviä tilannekuvia.

Aika usein hän on liittänyt teoksiinsa myös pieniä viitteellisiä yksityiskohtia – kuin antaakseen vihjeitä maalaamansa henkilön äskettäin tai parhaillaan kokemasta tilanteesta ja sen aiheuttamasta tuntemuksesta. Sama vihjeellisyys löytyy teosten nimikoinnista ja jopa Galleria Padon näyttelyn nimestä Merkityksen jäljillä.

Kuusankosken Taideruukin perinteiset joulumarkkinat järjestetään Pato Areenalla, aulatiloissa, puodeissa ja sisäpihalla ensi lauantaina 11.12.21 klo 10 -17. Samalla kertaa voi nähdä neljä kiinnostavaa taidenäyttelyä. 4
Sampsa Sarparanta: Ja Tuhkimo odotti ja odotti ja odotti, öljyväri levylle 2021

Taideruukin 2. kerroksen länsipäädyn Galleria Päädyssä on esillä 30.12. saakka Pirjo Aaltosen grafiikkaa ja Björgvin Björgvinsonin valokuvia.

Keskikäytävän eteläpuolisen sivustan pienessä Galleria Nurkassa on puolestaan esillä 30.12. saakka Paula Heinosen maalauksia. Kelpo näyttely on saanut osakseen hauskan nimen: Helmiä ja huteja.

Nämä viime mainitutkin näyttelyt ovat tutkimisen arvoisia talon käsityöpuotien sekä 3. kerroksen muiden toimitilojen ohessa.

Pekka Hyvärinen

Teoskuvat: Sampsa Sarparanta

Share on facebook
Share on twitter