Strömforsin ruukin joulumyyjäisissä 4.-5.12. yli 50 perinteisten käsitöiden ja joululeivonnaisten myyjää Joulupukin ja kotieläinten kera klo 10-15. Museopajan taontanäytökset klo 11.30 – 13.00.

Strömforsin ruukin joulumyyjäisissä 4.-5.12. yli 50 perinteisten käsitöiden ja joululeivonnaisten myyjää Joulupukin ja kotieläinten kera klo 10-15. Museopajan taontanäytökset klo 11.30 – 13.00.

Vireä Strömfors ry:n järjestämässä Strömforsin ruukin joulutapahtumassa nautitaan tänä vuonna pakkaspäivien valkeudesta ja iltapäivän sinestä. Ruukin joulutori pystytetään totutusti seinälautojen raoista ulkoilman tuulenvireen raikastamalle Tallinvintille sekä sen edustalle. Joulutorin ohessa kävijöitä palvellaan tietysti myös ruukin pajoissa ja puodeissa. Glögiäkin lienee tarjolla lämmikkeeksi.

Pakkasöiden takia ruukissa jännitetään, voidaanko Museopajan rakennuksen alle kauan sitten rakennettua pajan vesirattaan kanaalin patoluukkua avata lauantain ja sunnuntain taontanäytöksille veden jäätymisriskin takia. Vastaus saataneen vasta lauantaiaamun aikana. Ruukkiseppien oma paja on toki avoinna molempina tapahtumapäivinä klo 10-15.

Strömforsin ruukkisepät taontanäytöksessä Kuva: Marja Haapio
Strömforsin ruukkisepät taontanäytöksessä. Kuva: Marja Haapio

Lauantaiksi tapahtumaan on järjestetty jouluisen valokuvan kuvauspiste. Lasten rakastamat Joulupukki ja Hembölen kotieläimet pärjäävät hyvin myös pakkasessa.

Sunnuntaina 5.12. ruukissa sijaitsevassa Ruotsinpyhtään kirkossa järjestetään Joululaulutuokiot klo 11, 12 ja 13. Joululauluihin osallistuminen edellyttää koronapassia. Passia ei tarkisteta alle 16-vuotiailta.

Koronapassi on käytössä Loviisan kirkkojen Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuksissa. Jos voimassa olevaa koronapassia ei ole, yhteislaulutilaisuuksiin ei voi osallistua. Koronapassia ei tarkisteta alle 16-vuotiailta.

Strömforsin ruukin joulumyyjäisissä 4.-5.12. yli 50 perinteisten käsitöiden ja joululeivonnaisten myyjää Joulupukin ja kotieläinten kera klo 10-15. Museopajan taontanäytökset klo 11.30 – 13.00. 1
Kuva: Peak Press
Share on facebook
Share on twitter