Moision Taide- ja pitokartano Oy:n viimeinen Taidesyksy-näyttely avautuu tänään 5.9.2020 Elimäellä. Hasun perhekunta osasi rakentaa Kouvolan seudun juhlavimpaan kartanorakennukseen talon arvokkuutta tukevan toimintakonseptin

Moision Taide- ja pitokartano Oy:n viimeinen Taidesyksy-näyttely avautuu tänään 5.9.2020 Elimäellä. Hasun perhekunta osasi rakentaa Kouvolan seudun juhlavimpaan kartanorakennukseen talon arvokkuutta tukevan toimintakonseptin

Moision Taide- ja pitokartano

Katso kohteen tiedot ja omat kotisivut

Moision kartanon pitkään historiaan perehtyneenä ja kartanon emäntä Anne Hasun yrittäjälaadun tuntemaan oppineena voin avoimesti todeta, että arkkitehti Carl Ludvig Engelin jo yli 200 vuotta sitten suunnittelema ja viimeiset 11 vuotta Kouvolan kaupungin omistamana olleen päärakennuksen käyttö on ollut viimeiset 23 vuotta hyvissä käsissä.

Moision kartano
Anne Hasu Moision näyttelyiden välisen työurakan lepohetkellä. Kuva: Pekka Hyvärinen

Päättyvän yritystoiminnan toteutustapa on ollut hyvin haasteellinen, koska siinä on pitänyt yhdistää ryhmäasiakkaiden vapaa-ajan sekä työ- ja juhlahetkien palvelut arki- ja pyhäpäivien päivä- ja yötunteina – ja liittäen kokonaisuuteen taidenäyttelyjen ja -tapahtumien tarjonta, laadukas ruoka, majoitustilojen ylläpito, kartanon historiaopastukset ja lämminhenkinen asiakaspalvelu.

Tyhjään taloon on pitänyt toimintakonseptin mukaisesti tietysti hankkia myös entiseen säätyläiskartanoon sopivat vanhat kalusteet sekä kokoelma arvokkaita maalauksia ja veistoksia.

Koronavuonna Moision syysnäyttelyäkään ei voida avata perinteisellä täpötäyden talon avajaisjuhlalla, vaan viimeinen näyttely avataan pitempikestoisesti pääsymaksuttomasti lauantain ja sunnuntaipäivän 5.-6.9.2020 avoimilla ovilla.

Lauantaina kartano on avoinna klo 11-15 ja sunnuntaina klo 11-16.

8.12.2020 päättyvän syysnäyttelyn taiteilijoita ovat: Mikko Ilmari Hallikainen, Satu Heikkilä, Kirsi Kesäniemi, Lasisirkus (Alma Jantunen ja Johannes Rantasalo), Viivi Lehto, Raili Lehvä, Johnny Ramstedt, Anssi Ruokokoski (muotisuunnittelijana palkittu Anssi Tuupainen), Eva Rossi-Kivimäki, Jasmin Yli-Huhtala ja Soile Yli-Mäyry.

Soile Yli-Mäyry
Soile Yli-Mäyryn triptyykkimaalaus Digidream, 2019

Moision Taidesyksyn kattavampi näyttelyesittely julkaistaan näillä sivuilla syyskuun puolivälissä.

Pekka Hyvärinen

Share on facebook
Share on twitter