Maailmanperintökohde Verlan tehdasmuseo avaa ovensa yleisölle sunnuntaina 2.5.2021

Maailmanperintökohde Verlan tehdasmuseo avaa ovensa yleisölle sunnuntaina 2.5.2021

Maailmanperintökohde Verla

Katso kohteen tiedot ja omat kotisivut

Verlan tehdaskylän ja kosken alue Kymijoen Mäntyharjun reitin varressa on kuoriutunut talven lumi- ja jääpeitteistään, ja uuden kasvukauden alettua maisema muuttuu nyt nopeasti toukokuiseen vehreyteensä.

Maailmanperintökohde Verlan tehdasmuseo avaa ovensa yleisölle sunnuntaina 2.5.2021 1
Patruunan Pytinki, Verla Kuva: Verlan tehdasmuseon arkisto

Ennen puidenlehtien puhkeamista kosken itärannan puolella sijaitseva UPM Metsäpolkukin näyttäytyy kävelijöille osittain aivan erilaisena kuin myöhemmin kesällä, jolloin lehtipuut ja pensaat sulkevat syliinsä useiden rakennusten lisäksi myös monet nyt kauempaakin näkyvät Verlan alueen maastokohdat.

Metsäkävelyn aikana kannattaa kauneimpien rantanäkymien ohessa pysähdellä myös polun varteen pystytettyjen infotaulujen ääreen. Niillä kerrotaan hyödyllisiä tietoja metsäluonnosta ja metsänhoidosta.

Kotimatkalle voi ottaa infotaulujen esitelaatikoista metsäpolun paperiesitteen muistoksi tai kuunnella opastukset äänitiedostoina älypuhelimen/tietokoneen kautta Metsäpolun sivuilta.

Tehdasalueen eri osiin voi vastaavilla tavoilla opastettuna kävellä omatoimisesti myös Historiapolkua pitkin. Jännittävimmät osuudet sen varressa sijainnevat Verlankosken voimalaitosuoman korkean suojareunuksen ja tehtaan puuhiomon ulkoseinän kapeassa välikössä.

Maailmanperintökohde Verlan tehdasmuseo avaa ovensa yleisölle sunnuntaina 2.5.2021 2
Verlan tehdasmuseon sisäpiha ja yleisön palveluinfo. Kuva: Lassi Kujala

Tehdasmuseosta voi tilata Verlan Historiapolulle opastuksen. Tilauksesta järjestetään myös puutarhaopastuksia Patruunan puistossa.

Verlan tehdasmuseo on alkukesällä 2.5.-27.6.2021 avoinna ti-su klo 11-16 (juhannusaattona 25.6. suljettu), keskikesällä 28.6.-15.8. joka päivä klo 10-18 ja loppukesällä 17.8.-30.9. ti-su klo 11-16.

Tarkemmat yhteystiedot ja mahdollisten koronarajoitteiden ajantasaiset tiedot löytyvät osoitteesta www.verla.fi .

Share on facebook
Share on twitter