M/S Pyhäjärvi risteilee Heinolasta Kimolan kanavalle aina ke-iltoina sekä myös pe 20.8. ja 27.8. klo 17-22. Lauantaisin laiva matkaa Heinolasta klo 09-10.30 Iitin Vuolenkosken rantatorille, josta se ajaa joka lauantai klo 12-15 ja 15-18 risteilyt myös Kimolan kanavalle.

M/S Pyhäjärvi risteilee Heinolasta Kimolan kanavalle aina ke-iltoina sekä myös pe 20.8. ja 27.8. klo 17-22. Lauantaisin laiva matkaa Heinolasta klo 09-10.30 Iitin Vuolenkosken rantatorille, josta se ajaa joka lauantai klo 12-15 ja 15-18 risteilyt myös Kimolan kanavalle.

Heinolan Laivaosakeyhtiö

Katso kohteen tiedot ja kohteen kotisivut

Kun Heinolan Laivaosakeyhtiö päätti ensimmäisenä matkustajalaivaliikennettä harjoittavana yhtiönä käynnistää yli 20 vuoden laivaliikennetauon jälkeen uudelleen Heinolan ja Iitin Vuolenkosken rantakylän välisen risteilyliikenteen 55-paikkaisella Pyhäjärvi-laivalla kesällä 2019, se valitsi aloitukseksi lauantaiaamujen risteilyt suositulle Vuolenkosken kesätorille.

Kymijoen halkoman Konniveden läpi Heinolasta Vuolenkoskelle tuova laivareitti on noin 17 km:n pituinen. Vaikka Konnivesi on suosittu mökkijärvi ja pinta-alaltaan Suomen 79. suurin, sitä ei kovin moni tunne. Rantaviivaa järvellä on peräti yli 322 kilometriä. Laivan toinen vakioreitti suuntautuu Heinolasta länteen Kymenvirran järviväylää pitkin vuonna 1878 avatun Kalkkisten kanavan alueelle.

Pyhäjärvi-laivan vakioaikatauluiset risteilyt Päijänteen suuntaan ovat säilyneet ennallaan, mutta Iitissä Vuolenkosken itäpuolelle avautui elokuussa 2020 lisäksi järvilaivojen ja veneilijöiden käyttöön kunnostettu Kimolan uittokanava ja sen kalliotunneli. Sinne tehdään risteilyjä kysynnästä ja säistä riippuen Heinolasta ja Vuolenkoskelta otsikon aikataulun mukaisesti syyskuun puoliväliin asti.

M/S Pyhäjärvi risteilee Heinolasta Kimolan kanavalle aina ke-iltoina sekä myös pe 20.8. ja 27.8. klo 17-22. Lauantaisin laiva matkaa Heinolasta klo 09-10.30 Iitin Vuolenkosken rantatorille, josta se ajaa joka lauantai klo 12-15 ja 15-18 risteilyt myös Kimolan kanavalle. 1
M/S Pyhäjärvi Kimolan kanavan kalliotunnelin suulla 24.8.2020

Kimolan kanavaristeilyistä tuli pian suositumpia kuin la-aamujen edestakaisesta vesiretkestä Heinolasta Vuolenkosken rantatorille. Siksi Pyhäjärvi-laiva tekee lauantaisin Vuolenkoskelle saavuttuaan kaksi päiväristeilyä kanavalle, ja aamulla Vuolenkoskelle laivalla tulleet matkailijat tuodaan kesätorin ja kylän muihin palveluihin varatun kahden tunnin pituisen tutustumisajan jälkeen klo 12.30 lähtevällä tilausbussikuljetuksella takaisin Heinolaan.

Kiteeltä Kymijoen maisemiin siirretty hyväkuntoinen M/S Pyhäjärvi täytti Iitin risteilyjen aloituskesänä kunniakkaat 90 vuotta kipparinaan laivuri Risto Turunen. Laivan ravintolassa on A-oikeudet ja ryhmien (väh. 15 henkilöä) ennakkotilauksella on mahdollisuus myös risteilymenun mukaiseen ruokailuun. Katso tilausmenun vaihtoehdot ja niiden hinnat tästä.

Tilausristeilyillä asiakkailla on tarvittaessa käytettävissään Pyhäjärvi-laivan 5-6 hengen sauna – ja sopivan ankkuripaikan valinnalla tietysti uintimahdollisuuskin.

Vakiomuotoisilla Heinolasta Vuolenkoskelle saapuvilla ja sieltä lähtevillä reittiristeilyillä matkustajille on tarjolla laivan baarikahvilan tuotevalikoima.

Vuolenkosken laivaranta
Vuolenkosken Laivaranta
Vuolenkosken kesätori
Vuolenkosken kesätori
M/S Pyhäjärvi risteilee Heinolasta Kimolan kanavalle aina ke-iltoina sekä myös pe 20.8. ja 27.8. klo 17-22. Lauantaisin laiva matkaa Heinolasta klo 09-10.30 Iitin Vuolenkosken rantatorille, josta se ajaa joka lauantai klo 12-15 ja 15-18 risteilyt myös Kimolan kanavalle. 2
M/S Pyhäjärvi Kimolan kanavalla 17.7.2021
Share on facebook
Share on twitter