Loviisan tämän vuoden kesäravit käynnistyvät maanantaina 14.6.2021

Loviisan tämän vuoden kesäravit käynnistyvät maanantaina 14.6.2021

Loviisan kesäravit kaupungin keskustan pohjoisosan raviradalla

Loviisan kesäravit

Katso kohteen tiedot ja kohteen kotisivut

Viime kesänä 70-vuotista toimintaansa juhlistanutta Loviisan ravirataa ylläpitää ja raveja järjestää vuonna 1926 suomenhevosten harrastus- ja jalostustoiminnan kehittämistä varten perustettu Itä-Uudenmaan Oriyhdistys ry. Rata sijaitsee torin kulmalta alkavan Kuningattarenkadun moottoritien puoleisessa pohjoispäässä.

Maanantai-iltoina klo 18.00 alkavat kesän 2021 Loviisan Toto-ravit järjestetään ensin 14.6. ja sen jälkeen heinäkuussa 5.7. ja 19.7. ja vielä elokuussa 2.8.2021.

Yleisöä pyydetään saapumaan raveihin Kuningattarenkadun portin kautta. Vallikadun portti on varattu ainoastaan hevoskuljetuksille. Kilpailutulosten ja Toto-kertoimien jännittämisen helpotukseksi yleisöä palvelee raviradan kahvila.

Aikuisten pääsymaksu 6 euroa, eläkeläiset, invalidit ja varusmiehet 4 euroa. Lapset alle 15 v. ilmainen sisäänpääsy.

Loviisassa järjestetään raveja vain kesäisin, muulloin rata on vapaassa harjoitus-käytössä ympäri vuoden. Radalla toimii kaksi valmennustallia. Nyyti Timosen emännöimässä tallissa paikkoja on 16, ja toista 19 hevosen tallia pitää Hevosurheilu Paananen Oy.

Koska radan harjoituskäytöstä ei peritä ratamaksua, radan käyttäjien toivotaan osallistuvan rata-alueen hoitotalkoisiin. Kilpahevosille on 76 kattamatonta valjastuspaikkaa. Leikkimielisesti todeten katosten puute johtuu siitä, että Ruotsin kuningattaren nimen saaneessa Loviisassa on kesäisin aina poutasää, eikä katoksia tarvita yhtä usein kuin sateisilla alueilla.

Radan pinta on aina joustava, koska se on rakennettu vanhalle merenpohjalle. Noin metrin syvyydessä radan pinnasta on savivellipatja, jonka joustamisen tuntee radan hevosten juostessa. Pinta-aines on kivituhkaa, ja normaalisti hevoset voivat kilpailla ilman kenkiä. Radalla on neljän hevospaikan pesukatos, jossa riittää lämmintä vettä viimeisenkin lähdön hevosille.

Lisätietoja: ravirata@loviisanravit.fi

Share on facebook
Share on twitter