Kuusankosken Teatterin veijarikomedia ”Satavuotias, joka karkasi ikkunasta ja katosi” on mainio riemupilleri pikkujouluajalle

Kuusankosken Teatterin veijarikomedia ”Satavuotias, joka karkasi ikkunasta ja katosi” on mainio riemupilleri pikkujouluajalle

Kuusankosken teatteri

Kuusankosken Teatteri

Katso kohteen esittely ja omat kotisivut

Jonas Jonassonin menestysromaaniin perustuva veijarikomedia Satavuotias, joka karkasi ikkunasta ja katosi saa ensi-iltansa Kuusankoskitalon Teatterisalissa perjantaina 27.11.2020. Vauhdikkaan komedian on ohjannut Karolina Eklund-Vuorela.

Valitettavasti kaikki tämän näytelmän joulukuun esitykset jouduttiin uusien koronarajoitteiden takia siirtämään helmikuulle. Tammikuun esitykset alkavat perjantai-iltana 22.1.

Satavuotias Allan Karlsson (Arto Käki) ei tykkää kynttilöistä, vieraista eikä varsinkaan juhlapuheista. Vanhainkodista on päästävä pois, jos ei muuten niin ikkunasta karkaamalla.

Tästä alkaa karkumatka, jolla sattuu ja tapahtuu – välillä poliisin ja välillä rikollistenkin jahtaamana. Sattumien kautta Allan saa reissukumppanikseen pikkurikollisen Juliuksen (Jari Lukkari) ja ikuisen opiskelijan Nynnyn (Mikko Jyräs).

Mutta mistä miehille ilmestyi 50 miljoonaa kruunua? Onko Allanilla jotain osaa vallankumoukseenkin? Entä miten käy, kun norsu tekee pommihypyn?

Kuusankosken teatteri
Sinikka Vainio, Mira Peussa, Maija Kuntsi. Kuva: Heidi Koskinen-Järvisalo

Vauhdikas veijaritarina kuljettaa katsojat Allan Karlssonin elämän tärkeiden hetkien läpi. Missä Allan oli, kun atomipommi keksittiin? Ja kun varapresidentti Trumanista tuli presidentti tai Berliinin muuri kaatui? Kaikkien tapahtumien keskipisteessä tietysti!

Jonas Jonassonin kirja Allan Karlssonin karkumatkasta oli vuonna 2010 Ruotsin myydyin romaani, ja siihen perustuva elokuva sai ensi-iltansa 2013. Leffan näki Suomessakin lähes 100 000 katsojaa. Näytelmän käsikirjoituksen on romaanin pohjalta dramatisoinut Raija Nokkala.

HUOM! Yleisön turvallisuuden takaamiseksi Kuusankoskitalon Teatterisalin 220 istuinpaikasta on esitysten aikana käytössä vain noin kolmasosa.

Kuusankosken Teatterin korona-ajan turvallisuusohje on luettavissa ja tulostettavissa teatterin verkkosivuilta.

Näytelmän ensi-illan jälkeen muut esitykset ajoittuvat 22.1.2020 –13.02.2021 väliselle ajalle. Liput: 18/15 €, Tukilippu 25€/hlö.

Rooleissa näyttelevät: Aino Forsström, Mira Helli, Herkko Huttunen, Mikko Jyräs, Maija Kuntsi, Arto Käki, Jari Lukkari, Sanna Mäkinen, Sara Mäkinen, Emma Nokelainen, Mira Peussa, Anu Ruuhimäki ja Sinikka Vainio.

Kuusankosken Teatterin veijarikomedia "Satavuotias, joka karkasi ikkunasta ja katosi" on mainio riemupilleri pikkujouluajalle 1
Share on facebook
Share on twitter