Kaakkois-Suomen taidetoimikunta palkitsi Kymijoen Taidepato ry:n Kuusankosken Taideruukissa ylläpitämän Pato Klubin laaja-alaisen ohjelmatoiminnan

Kaakkois-Suomen taidetoimikunta palkitsi Kymijoen Taidepato ry:n Kuusankosken Taideruukissa ylläpitämän Pato Klubin laaja-alaisen ohjelmatoiminnan

Pato Klubi

Katso kohteen esittely ja omat kotisivut

Palkinnon perusteluina taidetoimikunta mainitsi, että Kymijoen Taidepato ry on toimintansa muuntautumiskyvyllä onnistunut luomaan Kaakkois-Suomeen kohtaamispaikan ja toimintaympäristön eri taiteenalojen toimijoille ja yleisölle.

”Kymijoen Taidepato ry:n ylläpitämä klubi nostaa ohjelmistossaan esiin raikkaita kokeellisia tekijöitä sekä (Kaakkois-Suomen) alueelta että muualta Suomesta. Sen lisäksi se tarjoaa esiintymispaikan valtakunnallista ja kansainvälistä suosiota nauttiville yhtyeille ja artisteille.

Monipuolista kulttuurielämää varten tarvitaan Kymijoen Taidepato ry:n kaltaisia toimijoita, jotka mahdollistavat eri alojen taiteilijoiden esiintymiset. Kymijoen Taidepato ry:n toiminta on hieno esimerkki siitä, millä tavoin rohkeudella ja yhdessä tekemisellä saadaan hyviä asioita aikaan.”

Kaakkois-Suomen taidetoimikunta on Taiteen edistämiskeskuksen asiantuntijaelin. Taidepalkinto jaetaan vuosittain joko ansioituneelle taiteilijalle, taiteenalalla toimivalle yhdistykselle tai muulle yhteisölle tunnustuksena kuluvan vuoden ansiokkaasta ja merkittävästä työstä.

Se voidaan myöntää myös pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta elämäntyöstä tai toiminnasta. Palkinnon suuruus on 5000 euroa.

Länsi-Kymen Kulttuuritieyhdistyksen lämpimät onnittelut Pato Klubin osaavalle perustajayhteisölle sen monivuotisesta upeasta työstä!

HUOM!

Vaikka Pato Klubin ja Areenan konsertit on koronaepidemian takia nyt peruttu loppuvuoden ajalta ja siirretty ensi keväälle, niin Taideruukin 2. kerroksen Pato Klubin, Galleria Padon, Galleria Nurkan ja Galleria Päädyn näyttelyt sekä kaikki käsityöpuodit ovat avoinna vuoden lopulle asti ti-pe klo 11-17 ja la-su klo 12-16.

Jouluaattona ja joulupäivänä näyttelyt on suljettu, mutta Tapaninpäivänä jälleen avoinna klo 12-16.

Lauantain 5.12. Pato Areenalle suunniteltu Michael Monroe, Sami Yaffa & Linde Lindström -konsertti siirtyy lauantaille 13.3.2021 vallitsevien olosuhteiden takia. Ostetut liput käyvät sellaisenaan uuteen keikkapäivään. Keikan järjestäjä toivoo, että mahdollisimman moni käyttäisi tätä mahdollisuutta hyväkseen ja tulisi 13.3. keikalle.

Share on facebook
Share on twitter