Kilkkilän Farmi Pohjois-Iitin Vuolenkoskella on pihattonautatila, jonka kymmenistä muista pihatarhan eläimistä ja grillikahvilasta rakentui tuhansien lapsiperheiden rakastama retkikohde

Kilkkilän Farmi Pohjois-Iitin Vuolenkoskella on pihattonautatila, jonka kymmenistä muista pihatarhan eläimistä ja grillikahvilasta rakentui tuhansien lapsiperheiden rakastama retkikohde

Kilkkilän farmi

Kilkkilän Farmi

Katso kohteen tiedot ja kohteen kotisivut

Isäntäperheen sukunimen mukaisesti nimetyn Kilkkilän Farmin suosio kasvoi huomattavasti kesällä 2020, kun pääkaupunkiseudun ja Etelä-Suomen muiden suurten taajamien asukkaat alkoivat koronan takia tehdä kotoaan ja mökeiltään aiempaa selvästi enemmän loma-ajan ja viikonloppujen autoretkiä kotimaan luontonähtävyyksiin ja muihin maaseudun elämyskohteisiin.

Tietous Kilkkilän Farmin (satoja vuosia vanha ent. Pietilän tila) kotimaisten ja eksoottisten eläinten monilukuisuudesta sekä Grillikahvilan ja Farmipuodin tuotteista oli kiirinyt vähitellen tuhansien asiakkaiden kautta eteenpäin – ja kun Farmi sijaitsee kaiken lisäksi hyvien tieyhteyksien varressa reilun kilometrin päässä Iitin Vuolenkosken rantakylästä, kävijävirta on jatkunut vahvana myös tämän vuoden puolella.

Suomen Urheiluopisto ja Nelostien / E75-moottoritien Vierumäen liittymä sijaitsevat vain 10 km:n päässä Kilkkilän Farmin länsipuolella. Ja itäpuolelle 10 km:n päähän Vuolenkoskelta valmistui elokuussa 2020 järvilaivaliikenteelle ja veneilijöille avautunut Iitin ja Kouvolan välinen Kimolan kanava. Kymijoen halkoman Konniveden järvenselän ylittävä vesimatka Heinolasta Vuolenkosken kylärantaan on puolestaan 17 km.

Kilkkilän farmi

Kilkkilän maatilalla kasvatetaan Ayrshire- ja Friisiläisnautojen urosvasikoista eli mullikoista isoja pihattosonneja ruokapöytään. Keskimäärin pihatossa kasvaa kerrallaan noin 200 sonnia. Talon pelloilla viljellään tilan eläinten tarvitsemia rehuja. Vettäkin tarvitaan paljon. Esimerkkiksi lehmä juo 60-120 litraa päivässä.

Sonnien rinnalla tilan yrittäjäperhe tarhaa strutseja ja ylläpitää lypsettäviä kyyttölehmiä ja kotieläintarhaa: aitauksissa ja eläinsuojissa on strutsien lisäksi mm. aaseja, Shetlanninponeja, Islanninhevosia, kalkkunoita, värikkäitä kukkoja ja monenlaisia kanoja ja niiden pikkutipuja, kulta- ja hopeafasaaneja, nanduja, papukaijoja sekä lampaita, alpakoita, poroja, minipossu ja silitettäviä kaneja ja niiden pikkupupuja.

riikinkukko kilkkilän farmi

Kilkkilän farmin pupuille, lampaille, hevosille ja aaseille kävijät voivat tuoda mukanaan pienen määrän kuivaa leipää tai porkkanaa, jotta kaikki halukkaat voivat ruokkia eläimiä. Talon vanha Shetlanninponi Hornet kuljettaa puolestaan kärrillä tai talutusratsastettuna lapsia omalla pihapolullaan.

Poroille ja pupuille voi kerätä vihreää ruohoa, ja ne osaavat jopa tulla syömään kädestä. Aikuisten strutsien lempiherkkua ovat voikukan lehdet, joita niille voi ojentaa aitaukseen. Strutsien poikasia kävijät eivät saa ruokkia. Niitä syöttävät ainoastaan Kilkkilän Farmin työntekijät.

Kilkkilän Farmi Pohjois-Iitin Vuolenkoskella on pihattonautatila, jonka kymmenistä muista pihatarhan eläimistä ja grillikahvilasta rakentui tuhansien lapsiperheiden rakastama retkikohde 1
Kilkkilän Farmin Grilllikahvilan terassi

Farmipuodin yhteydessä toimivasta Grillikahvilasta saa kahvin, teen ja leipomusten lisäksi oman tilan herkullisista lihoista ja makkaroista valmistettuja ruoka-annoksia ja hampurilaisia. Tarjolla on myös paikallisten pienpanimoiden limonadeja, oluita ja siidereitä sekä muita alkoholituotteita (B-anniskeluoikeudet).

Puodissa myydään tilan omia naudan ja strutsin pihvejä sekä maustaan ja laadustaan palkittuja grillimakkaroita ja nakkeja. Makkarat ja nakitkin valmistetaan Kilkkilän tilan sonninlihasta, ja ne ovat gluteenittomia ja laktoosittomia. Akateeminen Kiuasseura valitsi Kilkkilän Farmigrillin maamme maukkaimmaksi grillimakkaraksi vuonna 2015.

Oman tilan myytäviä tuotteita ovat myös salmonellatestatut strutsinmunat ja kananmunat, strutsinpaisti ja -filee tuoreena ja pakastettuna (rajoitetusti), naudanpaisti ja -filee tuoreena ja pakastettuna, jauhelihaa pakastettuna vakuumissa (ja tuoreena kerran kuussa), strutsinlihasäilykkeet (100% strutsinliha), naudanlihasäilykkeet (100% naudanliha), kylmäpuristettu rypsi- ja hamppuöljy ja hampunsiemenet.

Kilkkilän Farmi Pohjois-Iitin Vuolenkoskella on pihattonautatila, jonka kymmenistä muista pihatarhan eläimistä ja grillikahvilasta rakentui tuhansien lapsiperheiden rakastama retkikohde 2
Kilkkilän Farmipuoti

Muita puodin tuotteita ovat strutsin munankuoret ja sulat ja strutsin pölyhuiskat sekä strutsin nahasta valmistetut avaimenperät, kolikkokukkarot ja laukut ja jopa strutsiöljysaippua. Myytävänä on myös Alpakan villalangasta valmistettuja neulehuiveja, hansikkaita ja pipoja. Alpakan villalankoja on kolmea eri laatua: 100% alpakkalanka, yhdistetty alpakka/lammasvillalanka (75%/25%) sekä sukkalanka (50% alpakka, 35% lammas, 15% tekokuitu).

Puodin tuotevalikoimasta löytyy tietenkin myös pehmoeläimiä ja kuvakortteja Kilkkilän Farmin eläimistä. Lisäksi myynnissä on Vuolenkosken myllyn jauhoja ja kaurahiutaleita.

Kilkkilän Farmi Pohjois-Iitin Vuolenkoskella on pihattonautatila, jonka kymmenistä muista pihatarhan eläimistä ja grillikahvilasta rakentui tuhansien lapsiperheiden rakastama retkikohde 3

Farmin pomppulinnan edustalla on lapsille useita erilaisia leikkivälineitä, mm. polkuautoja, suuri kiipeilyteline ja leikkilehmä lasten lypsettäväksi. Tarha-alueelle on rakennettu myös useita grillikatoksia, joissa kävijät voivat valmistaa omia eväitään.

Ulkopöydissä voi nauttia myös kotona tehdyistä retkiväistä ja alueelle tuoduista alkoholittomista juomista.

Kilkkilän Farmi Pohjois-Iitin Vuolenkoskella on pihattonautatila, jonka kymmenistä muista pihatarhan eläimistä ja grillikahvilasta rakentui tuhansien lapsiperheiden rakastama retkikohde 4

Farmilla huomioidaan valtakunnalliset ja alueelliset koronapandemian yleiset suojautumisohjeet. Erityistoimina on tehostettu siivousta ja lipunmyynti hoidetaan omasta kojustaan ulkotiloissa. Ja kävijöille on  tarjolla tarha-alueen eri osissa näkyvästi käsidesiä.

Kilkkilän Farmi on avoinna 1.6.-15.8.2021 ti-pe ja su klo 11-17 ja la 10-16. Loppukesällä 16.8.-3.10. Farmi on avoinna lauantaisin klo 10-16 ja sunnuntaisin klo 11-17.

Muina syksyn, talven ja kevään viikkoina Farmi on avoinna ennakkoon varaten perheille (40 euroa/perhe) tai vähintään 10 hengen ryhmille.

Share on facebook
Share on twitter