Iitin Harrastajateatterin työstämää kesänäytelmää Mies, joka ei osannut sanoa ei esitetään 7 kertaa Iitin Museomäella ja 4 kertaa Lahden Anttilanmäellä

Iitin Harrastajateatterin työstämää kesänäytelmää Mies, joka ei osannut sanoa ei esitetään 7 kertaa Iitin Museomäella ja 4 kertaa Lahden Anttilanmäellä

Iitin harrastajateatteri

Katso kohteen tiedot ja kohteen kotisivut

Iitin Harrastajateatterin näyttelijäryhmä on uurastanut ohjaaja Markku Kekin johdolla helteiden läpi kohti 30.7.2021 koittavaa kesänäytelmänsä ensi-iltaa.

Osaltaan haastetta on lisännyt myös se, että suuri osa suomalaisista on nähnyt ja muistaa näytelmän tarinan Risto Jarvan rakastetusta elokuvasta – ja se, että Iitin Harrastajateatterin ryhmä on kutsuttu esittämään Jussi Kylätaskun käsikirjoittaman näytelmänsä Lahteen Antinmäen kyläjuhlaan 7. ja 8. elokuuta. Siellä näytelmä esitetään kahteen kertaan molempina päivinä.

Ohjaaja Markku Kekin sanoin ”Mies, joka ei osannut sanoa ei on hyväntahtoinen komedia, jossa papiksi kouluttautunut Aimo palaa maailmanmatkoiltaan takaisin Soramäkeen, pieneen kaupunkiin joka sijaitsee keskisessä Suomessa. Kaupungin elämä soljuu rauhallisesti eteenpäin, kunnes kaupungin ”kerman” korviin kantautuu tieto, että kaupungin tilinpito tullaan tarkastamaan. Soramäessä ei kirjanpito ihan kaikilta osin kestä päivänvaloa… ja niinpä tilit päätetään hukata tarkastuksen ajaksi.

Aimon saapuminen Soramäkeen aiheuttaa muunkinlaista liikehdintää esim. Millan sydämessä. Rakkaus, romantiikka ja myös pettäminen tai niiden selvittäminen kuuluvat Aimon työnkuvaan avioliittoneuvonnan kautta, josta syntyy myös monta väärinymmärrystä ja kommellusta.

Hääriihän Soramäessä ikuinen kosija puutarhuri Pappa ja hieroja Maija, johon Pappa intohimonsa kohdistaa, sekä Poliisi Yrjö pohtien täydellistä murhaa. Naispoliisi Aune – se klassillinen toinen nainen – jonka luo kyläkauppias Kake melko usein erehtyy, vaikka oma vaimo Anna odottaa miestä kotona.

Nuorempaa sukupolvea Soramäessä edustaa Armi, joka asuu isänsä maalari Renlundin kanssa. Ja kun lopuksi kaupunkiin saapuu rikas saksalainen Otto, jolla on maanostoaikeet mielessä, niin kaikesta kehkeytyy vyyhti, jota katsojille selvittää omalla tyylillään suomenhevosruuna Oskari.”

Soramäkeläiset innostuvat myös välillä laulamaan menneiden vuosien hittejä elävän orkesterin säestämänä: Krokotiili rock, Viuhahdus, Kaamea kankkunen, Aikeet arvaan jne. tutut laulut lauletaan koko porukan voimin.

Iitin Harrastajateatterin työstämää kesänäytelmää Mies, joka ei osannut sanoa ei esitetään 7 kertaa Iitin Museomäella ja 4 kertaa Lahden Anttilanmäellä 1

Ennakkovaraukset numerosta 0600 399 499 (1€/min + ppm) ma-pe klo 9-21, la-su klo 13-21. Lippujen myynti portilla alkaa tuntia ennen näytöstä – TEATTERILLA NÄHDÄÄN!

Share on facebook
Share on twitter