Virtakiven Sauna

Virtakiven Sauna

Brejlinintie 8
45910 Voikkaa

Puhelin
+358 50 4339327

Email
info@virtakivensauna.fi

Avoinna
Avoinna kesäisin ja tilauksesta

Virtakiven Saunan 3-kerroksinen 800 neliön rakennus valmistui Kymijoen rannalle Kymiyhtiön Voikkaan paperitehtaan henkilöstön virkistyskäyttöön v. 1925. Arkkitehteinä toimivat yhtiölle useita rakennuksia suunnitelleet Armas Lindgren ja Bertel Liljeqvist. Taloa käytettiin saunomiseen, pyykinpesuun ja leipomiseen, ja kesäisin sen pihapiiristä tuli tehtaan työväen suosittu vapaa-ajan viettopaikka.

Nykyisin rakennuksessa on kesäkahvila, tilausravintola, kahvipaahtimo, kokous- ja näyttelytiloja, neljä majoitusyksikköä sekä tietenkin suuri saunaosasto. Pihapiirissä kävijöitä palvelee rennon tunnelman rantabaari vappuaatosta elokuun loppuun.

Lisäksi Virtakiven Saunalla järjestetään tapahtumia ympäri vuoden. Piha-alueelle valmistui keväällä 2020 ulkonäyttämö, jonka edustalle mahtuu jopa satojen katsojien yleisö. Katsomoalueen takaosa kohoaa loivasti nousevalle rinteelle. Sinne on sijoitettu betonista rakennettuja yleisön istuinpenkkejä.

Kouvolan kaupunki on rakentanut suuren vierasvenelaiturin Kymijoen rantapoukamaan 300 metrin päähän Virtakiven Saunalta. Kaikki Virtakiven Saunan palvelut ovat myös veneilijöiden käytettävissä.

Yritys palvelee asiakkaitaan myös kansallisina juhlapäivinä, kuten pääsiäisenä, äitien- ja isänpäivänä, juhannuksena, uutena vuonna ja ystävänpäivänä. Tilat ovat ympäri vuoden varattavissa myös yksityistilaisuuksien järjestämistä varten.

 

Virtakiven Sauna 1
Virtakiven Saunan jokiranta, Voikkaa