Jokelan kotiseutumuseo

Jokelan kotiseutumuseo

Jokelan kotiseutumuseo
Turkkilantie 39,
07990 Ruotsinkylä

Jokelan kotiseutumuseo

Jokelan kotiseutumuseo sai alkunsa sen perustaja Erkki Jokelan 1990-luvun alussa alkaneesta maa- ja metsätaloudessa käytettyjen työkalujen ja työkoneiden keräily-harrastuksesta. Vähitellen vanhoja esineitä ja koneita kertyi niin paljon, että niille piti rakentaa ensimmäinen varastohalli kotipihan reunaan. Ajan myötä tavara- ja konehalleja nousi pihapiirin kolme, ja niissä on nykyisin mm. 100 vanhaa traktoria ja yli 2000 suuri- ja pienikokoista esinettä.

Lisäksi katoksissa on vanhoja leikkuupuimureita, kaivinkoneita ja jopa tiehöylä, ja oman näyttelyosastonsa ovat saanet myös hevosvetoiset vanhat aurat, risuäkeet, haravakoneet, reet, kärrit ja vaunut.

Elokuun viimeisenä viikonloppuna museon Vanhan ajan päivillä lähes kaikki traktorit ajetaan näytteille museon ulkoalueella peräkkäisinä päivinä järjestettävään traktoriparaatiin. Niiden ohessa Vanhan ajan päivien monituhantinen yleisö saa nähdä vanhojen koneiden työnäytöksiä sekä mm. tervankeittoa ja tukkilaisperinnettä elävöittäviä esityksiä.

Museo on avoinna heinäkuun viikonloppuina ja Vanhan ajan päivien aikaan sekä ennakko-pyynnöstä myös muina sovittuina aikoina. Museossa on mahdollisuus kokeilla myös räsymaton kudontaa ja tutustua seinäryijyjen tekotapaan.   

Jokelan kotiseutumuseo 1
Jokelan museon Vanhan ajan päivät, Loviisan Ruotsinkylä

Jokelan kotiseutumuseo 2