Virtakiven Saunan ulkonäyttämön avauskonsertin juhlailta 6.6. täyttyy Sielulintu-yhtyeen sinfonisesta metallirockista! Avausiltana säväytetään kunnolla myös iittiläistä yleisöä

Virtakiven Saunan ulkonäyttämön avauskonsertin juhlailta 6.6. täyttyy Sielulintu-yhtyeen sinfonisesta metallirockista! Avausiltana säväytetään kunnolla myös iittiläistä yleisöä

Kuuden kymenlaaksolaisen muusikon talvella muodostaman metallirockyhtye Sielulinnun kevätlento keskeytyi korona-ajan tapahtumarajoitteisiin, mutta lauantai-iltana Voikkaan Virtakiven rannassa esitetään yhtyeen Tour 2020 -keikkakiertueen valmis ohjelmisto.

Samalla vihitään käyttöön ulkonäyttämö ja Ratamon sairaalatyömaan suurista betonipaaluista Virtakiven Saunan rantapihaan istuinpenkeiksi kuljetetut ylijääneet 2-3 metrin betonipalaset.

Suomenkielistä sinfonista heviä ja hard rockia soittava kokoonpano esittää musiikkiaan uutta luovalla tavalla luontoyhteyteen, Kymenlaakson historiaan ja kansanperinteisiin pohjaten.

Myös yhtyeen nimi Sielulintu kytkeytyy varhaisiin uskonnollisiin perinteisiimme. Sielulinnulla tarkoitetaan puusta vuoltua linnunhahmoista esinettä, jonka uskottiin pitävän huolta nukkuvan henkilön sielusta unen aikana, jottei sielu erkaantuisi nukkujasta.

Karjalaisessa hautausperinteessä ihmisen kuoltua hänen puinen sielulintunsa on kiinnitetty ortodoksisen hautaristin päälle. Perinne on säilynyt sangen vahvana nykyajallemme saakka.

Sielulinnun syliote Iitin Tiltusta

Huhtikuun alussa Sie­lu­lin­tu jul­kais­i en­sim­mäi­sen sing­len­sä. Sen järisyttäväksi biisiksi valittiin Hiski Salomaan ja Ritva Oksasen meille suomalaisille tutuksi tekemä kansanlaulu Ii­tin Til­tu. Virtakiven kesäillassa ensi lauantaina Tiltusta saadaan vihdoin livenä syliote, kun Sielulintu tarjoaa meille omalla otteellaan esittämänsä kansalauluklassikon.

Muidenkin biisien sanoituksissa paikallishistoria, Kymijoki, kansanperinteet ja sanarytmiikka ovat vahvasti läsnä.

Bändin muusikot ovat ku­kin ta­hoil­laan työs­ken­nel­leet ai­em­min­kin mu­sii­kin pa­ris­sa. Bassoa soittava Jou­ni Sjöb­lomtunnetaan parhaiten lastenmusiikista ja kansanoopperoiden tekemisistä sekä monivuotisesta työstään kuorojen johtajana. Hänen lisäkseen yhtyeen jäsenistä myös Sara Hau­ta­mä­ki (kos­ke­tin­soit­ti­met), Juha Van­ha­ta­lo (ki­ta­ra) ja Eeva Maaret (kosketinsoittimet, kitara) tukevat äänillään laulusolisti Jenni Annelea moniäänisissä laulustemmoissa – rumpali Toni Van­hata­lon hoitaessa biisien rytmikompin.

Sielulintu Virtakiven Saunan ulkonäyttämöllä lauantaina 6.6.2020 klo 19.00.

Osoite: Brejlinintie 8, 45910 Voikkaa (Kouvola)

Mu­sii­kin oheen on jul­kais­tu Sie­lu­lin­tu-tee­mai­nen koru, jon­ka suun­nit­te­lus­ta on vas­tan­nut yh­ty­een kos­ke­tin­soit­ta­ja Sara. Kun koronati­lan­ne sal­lii, yhtyeen tu­le­vat kei­kat voi tar­kis­taa sen ko­ti­si­vuilta www.sie­lu­lin­tu.net.